top of page
Search
  • Writer's picturePim Muda

Verhalen uit Ashtonia -deel 2- De Circusprinses

Elke week richten de Ashton Brothers hun spotlicht op een bewoner van hun karavaan der krankzinnigheid.

Circusprinses.

Zoals het een sprookjeswereld betaamd heeft elk circus een circusprinses.

Ze is de ster van de show, de charmante magneet die met haar sprankelende lach alle ogen naar zich toe trekt terwijl ze schijnbaar moeiteloos aan haar trapeze door de lucht zweeft.

In de beroemde film ‘The Circus’ wordt Charlie Chaplin in één oogopslag verliefd op de betoverende dochter van de boze circusdirecteur waar hij als piste-knecht heeft gesolliciteerd.

Door dit meisje vergeten Charlie én het publiek in één klap de lucht van zweet, de olifantenpoep, en andere onverkwikkelijke associaties die een circus ook kan oproepen. Als ze haar zien is er enkel nog vioolmuziek, rozengeur en een glitterbol.

Je snapt het al: wij Ashton Brothers wilden ook een circusprinses. Het was een stevig debat in de woonwagen met de Ashton-vrouwen en we moeten de hele maand afwassen maar het is gelukt.

Voor Ashtonia. Voor jullie!

Saphia Loizeau werd geboren in Parijs, wij vermoeden vanuit een prachtig gedecoreerde schelp zwevend boven de Seine.

Ze groeide op op het tropische eiland Réunion voor de kust van Madagascar en bekwaamde zich daar in diverse circusdisciplines.

Op haar vijftiende verliet ze haar familie om verder te leren aan de "Ecole Nationale de Cirque de Chatellerault”. Als specialisatie koos ze ‘Swinging Trapeze’.

Na drie jaar ging ze studeren aan de “Academy for Circus and Performance Arts“ in Tilburg waar ze in 2017 afstudeerde.

Hoewel de naam van haar eiland anders doet vermoeden is ze in al die tijd niet meer naar huis geweest en laat een reünie met haar familie nog steeds op zich wachten. Dat is ook het circus.

Tot die tijd bieden wij haar dit jaar weer de warmte van onze circusfamilie. Zodat we elke avond verliefd kunnen zien hoe ze jullie betoverd in de nok van Ashtonia.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page